Coaching

Ruimte voor meer plezier en vertrouwen

Coaching biedt ruimte om iets te doorbreken, wat het ook is. Het brengt je dichter bij jezelf, bij jouw drijfveren en verlangens.

Soms is de aanleiding om naar een coach te gaan een concrete persoonlijke of zakelijke vraag. Vaak is de vraag minder duidelijk, maar is het wel helder dat een verandering wenselijk is.

Beginpunt van een verandering

Jij bent het beginpunt van jouw keuzes en acties. Dat lijkt logisch, maar het is makkelijk om de ander of de omstandigheden bepalend te laten zijn voor wat je zegt en doet. En zelfs de schuld te geven van hoe het met jou gaat. Ik ken dat zelf ook goed. Het is soms confronterend om daar achter te komen.

Het mooie hiervan is dat jij ook het begin bent van een verandering. Dat jij het volgende moment in handen hebt, telkens weer. 

Opening

Het is niet makkelijk om iets anders toe te laten. En het is spannend. We houden van houvast en zekerheid, we bouwen het liefst een hek om fijne en bekende dingen heen. Als het dan wel gebeurt en je het onbekende toelaat, gebeurt er iets nieuws. Daar ligt een opening.

Een fris antwoord

In die opening kun je een antwoord vinden. Wat ik voor je doe is samen met jou ruimte maken hiervoor.

Je geeft een fris antwoord, dat passend is voor jou, waarin je patronen van jezelf doorbreekt.

Je hoeft daarin niet een lange ontwikkeling door te maken. Er is een directe weg, en daarmee ook een directe mogelijkheid om plezier en vertrouwen te ervaren.

Lees hier over mijn aanbod

OVER SUZANNE ALS COACH

Wat mij kenmerkt is dat ik aandachtig ben en goed opmerk wat er bij je leeft. Waar je vastloopt help ik je om weer in beweging te komen. Ik ben helder, energiek, licht en vooral benieuwd in mijn contact met jou.

Mijn aanpak is misschien het best te beschrijven als geïntegreerd. Er is niet één werkwijze. Ik werk vanuit wat zich aandient.   Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waaronder:

  • ITIP School voor leven en werk (drie-jarige opleiding)
  • Lichaamswerk
  • Systemisch werk
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Een manier van leven

ACT is een vorm van therapie, die is gebaseerd op verschillende therapeutische stromingen en op oude wijsheden uit het Oosten zoals het Boeddhisme.

ACT is meer een manier van leven dan een therapievorm die klachten behandelt. Het is een manier om uit je hoofd te komen en het leven vol aan te gaan.

Richten op wat je belangrijk vindt

Wat ik als krachtig ervaar in ACT is dat je geen nieuwe oefeningen of technieken hoeft aan te leren om een waardevol en tevreden leven te leiden. Je hoeft ook geen positieve denkwijze te ontwikkelen. In ACT leer je om minder te vechten tegen gedachten en gevoelens, meer contact te hebben met het hier en nu en in actie te komen voor de dingen die je belangrijk vindt.

  • Talentbegeleiding (ME.scan)
Onbewuste drijfveren

De ME. scan is een meting waarmee je natuurlijke kracht en onbenutte talenten in beeld worden gebracht. Het unieke aan deze meting is dat ook je onbewuste drijfveren zichtbaar worden.

Direct inzicht 

Hoewel ik voorzichtig ben met het gebruik van metingen, omdat deze een stempel kunnen drukken, zie ik hoeveel inzicht deze meting geeft. Waar soms pas na meerdere sessies iets naar de oppervlakte komt, gebeurt dat via deze meting direct.

Richting

Je zult de meting ervaren als een kompas. Het geeft je richting, een mogelijkheid om van hieruit een nieuwe stap te zetten.

JAN OVER EEN COACH TRAJECT BIJ SUZANNE

Werk gerelateerde vragen betekent allerminst dat het coach traject bij Suzanne niet persoonlijk is. In tegendeel met een focus op het werk in het hier en nu werd de coaching juist een fascinerende persoonlijke ontdekkingstocht. Het gaf me inzicht, was confronterend, bracht rust, maakte me milder, hielp te accepteren en bood ruimte om situaties in mijn werk anders aan te pakken. Heel fijn om door Suzanne gecoacht te worden.

Jan Joosten
Strategisch adviseur,  Utrechtzorg

Zet de eerste stap

Het is niet altijd makkelijk om in leven en werk te weten wat je wilt en wat jou blij maakt. En als je dat al weet, zijn er gedachten en overtuigingen die je beletten om de dingen anders te doen.

Als je dit herkent en je wilt een keuze maken die verandering brengt, help ik je om hier ruimte voor te maken.

Ideëen, vragen en verzoeken zijn altijd welkom. Ik ontvang ze graag en dat kan in een persoonlijk gesprek, via telefoon of via mail.

Nieuwe contacten brengen nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten.

    CONTACTFORMULIER

    We behandelen je gegevens met zorg. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.